Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Honungsrostade rotsaker med karrékotletter

Annons

4 portioner

800 g rotsaker i bitar. Kålrot, lök, rotselleri, morötter, palsternackor och potatis är bra grund

200 g andra grönsaker. Paprika, purjolök, zucchini och fänkål funkar bra.

2-3 kvistar färsk rosmarin

2-3 msk olivolja

2-3 msk honung

svartpeppar och flingsalt

Till servering

4 karrékotletter

smör och olivolja till stekning

1. Skala och skär rotsakerna i bitar. De riktigt hårda, som kålrot, rotselleri och morot skärs i något mindre bitar för att de ska bli klara samtidigt med övriga rotsaker. Förbered även övriga grönsaker genom att skära dem i bitar.

2. Blanda rotsakerna med hackad rosmarin, en matsked olivolja, salt och peppar. Tippa ut blandningen på långpanna och rosta i 175 graders ugn i cirka 30 minuter.

3. Smält honung och blanda med resterande olivolja. Blanda rotsakerna med övriga grönsaksbitar och ringla honungsoljan över. Höj värmen till 225 grader och rosta allt i 10 minuter.

Serveras med karrékotletter stekta i lika delar smör och olivolja. Krydda gärna köttet med rosmarin förutom salt och svartpeppar.

Mer läsning

Annons