Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inkokt hel kyckling

Annons

0 portioner

4 port (2 tim)

1- 1,2 kg hel kyckling, urtagen

2 liter vatten

1 msk salt

2 lagerblad

5 svartpepparkorn

några persiljestjälkar

1 kvist timjan

1 kvist libbsticka,

salvia eller rosmarin

1 citron

½ gul lök

Skölj kycklingen. Koka upp vatten och salt med lagerblad, pepparkorn, persilja, timjan och libbsticka. Låt koka i 5 minuter, för att smakerna ska lösgöras.

Klyv citronen och lägg i den, den halva löken och kycklingen i kokspadet. Sätt på lock och sänk värmen så att vätskan sjuder försiktigt. Låt kycklingen sjuda under lock i cirka 50 minuter eller tills den precis är genomkokt.

Tappa upp kallvatten i diskhon och ställ ner kastrullen där. Låt den stå och svalna i cirka 1 timme.

Rör under tiden ihop majonnäsen och förbered endivsalladen.

Rensa loss köttet från den avsvalnade (men inte helt kalla) kycklingen. Skär de stora styckena i mindre bitar.

Blanda ner kycklingen i salladen och servera med majonnäsen vid sidan om.

Mer läsning

Annons