Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jordärtskockspuré med pilgrimsmusslor och baconströssel

6 portioner, 40 min
Vinterns ljuvligaste förrätt!

Annons

1/2 pkt bacon

800 g jordärtskockor

smör

olivolja

1 stor gul lök, finhackad

8 dl höns- eller grönsaksbuljong

1 dl torrt vitt vin

2 dl vispgrädde

1/2 citron, saft+skal

salt

nymalen svartpeppar

6 pilgrimsmusslor

sesamolja

1 dl strimlad gräslök

Knaperstek bacon i panna eller ugnen och låt rinna av på hushållspapper. Smula när det har kallnat.

Skala jordärtskockor och skär i bitar. Hetta upp smör och olja i en kastrull, fräs lök och skockor några minuter utan att de få färg.

Häll på buljong och vin och låt koka under lock tills skockorna mjuknat, 15–20 min. Mixa.

Tillsätt grädde och lite citronsaft och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Pensla pilgrimsmusslorna med sesamolja och halstra någon minut per sida. Lägg en i varje soppskål och fyll på med puré runt om. Tallriken ska inte bli full. Strö över baconsmulor blandat med rivet citronskal och gräslök.

Mer läsning

Annons