Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalvgryta med champinjoner

Annons

4 portioner

600 g kalvkött i bitar

smör

salt och vitpeppar

3 dl vatten

1 dl vitt vin

2 dl mager grädde

1 lagerblad

1 liten morot

1 schalottenlök

3-4 kvistar grovt hackad bladpersilja

1 tsk koncentrerad kalvfond

200 g färska champinjoner

smör

salt och vitpeppar

maizena

Skär köttet till grytbitar med ett par centimeters sida. Skala och skär moroten i tunna skivor. Skala och hacka schalottenlöken grovt. Skiva svampen grovt.

Bryn köttet varsamt med smör i stekgryta. Det ska få lätt färg, men inte mer. Lägg i morot, schalottenlök och persilja. Vänd runt och tillsätt vatten, vitt vin, grädde, lagerblad och koncentrerad kalvfond. Sjud köttet sakta under lock 8-10 minuter.

Stek champinjonerna med smör och lägg dem i grytan. Koka upp och red av med maizena. Sjud grytan utan lock 3 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Serveras med kokt eller pressad potatis och gärna lättkokta sockerärter, färsk grön sparris eller blandad sallad i olika färger.

Mer läsning

Annons