Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Koreanska revben

4 portioner, 90 minDet här är så gott att det borde vara olagligt.

Annons

1 sida tunna revben, gärna babyback

2 dl japansk soja

2 msk sesamolja

2 röda chilifrukter

1 dl socker

1 purjolök, finstrimlad

3 vitlöksklyftor, tunt skivade

2 msk sesamfrön

Dela revbenen, släng bort onödiga fettbitar.

Blanda soja och sesamolja. Strimla chilin och häll i. Tillsätt socker och rör runt tills det börjar lösa sig. Häll i purjolök och vitlök. Koka upp.

Lägg i revbenen och sänk värmen. Sjud revbenen på svag värme i en timme eller tills köttet verkar mört. Lägg över dem i en ugnsfast form. Koka ihop såsen på hög värme tills den tjocknat.

Häll över lite sås och kör in i ugnen under grillelementet på 250 grader tills de fått fin yta, cirka 10 min. Alternativt pensla med sås och lägg på grillen tills ribsen fått färg.

Strö över sesamfrön.

Mer läsning

Annons