Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsbiffar Gourmet

Annons

4 portioner

Till biffarna:

500 g nötfärs

1 ägg

1/2 tsk smulad, torkad timjan

1 msk fransk matlagningssenap

1 vitlöksklyfta

salt och svartpeppar

smör till stekning

Till såsen:

1 msk finhackad gul lök

3 msk finhackade persiljestjälkar

1 msk smör

3 msk madeiravin

2 msk krossad grönpeppar

2 dl vatten

2 dl grädde

1 1/2 msk koncentrerad kalvfond

1 tsk smulad, torkad dragon

1 msk konjak

salt

maizena till redning

Blanda köttfärs med ägg, timjan, matlagningssenap och pressad eller finhackad vitlök. Salta och peppra färsen lätt. Biffarna får styrka så det förslår av såsen.

Forma till biffar som steks med smör i medelvarm panna.

Finhacka gul lök och persiljestjälkar. Fräs hacket med smör i kastrull. Tillsätt madeiravin och grovt krossad eller hackad grönpeppar. Slå på vatten, grädde och kalvfond. Koka upp och red av lätt med maizena löst i lite vatten. Krydda med dragon och lite konjak (kan uteslutas) och låt såsen sjuda sakta i cirka fem minuter Salta efter smak. Det är en smaksak om såsen ska silas eller serveras med lök och kryddor kvar.

Lägg upp biffarna och slå såsen över. Stekt potatis och tomatsallad bjuds till. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons