Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsbiffar med broccoli och champinjonsås

Annons

4 portioner

1 tsk rapsolja, till stekning

1 1/2 broccolihuvud

3 dl fullkornsris

4 dl sallad, av valfri sort

2 dl Kelda champinjonsås

1 gul lök

1 ägg

1/2 dl havregryn

3/4 dl vatten

1 tsk salt

400 g köttfärs

1 krm peppar

1 tsk grillkrydda

Koka riset. Blanda köttfärsen med salt, peppar och grillkrydda. Låt havregrynen svälla i vattnet några minuter. Finhacka löken. Blanda ihop köttfärs med lök och havregryn, tillsätt ett ägg. Blanda ordentligt. Hetta upp oljan och forma köttfärsen till biffar.

Stek cirka åtta biffar snabbt på båda sidor så att de får fin färg. Lägg biffarna i en form som passar i mikron. Sätt på ett lock och kör på full effekt i fyra minuter eller stek klart i stekpannan på medelvärme. Koka broccolin och värm såsen. Servera biffarna med ris, broccoli och sås samt en sallad.

Mer läsning

Annons