Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttfärsgryta med bönor och couscous

Annons

4 portioner

En av de allra vanligaste rätterna på middagsbordet är köttfärssåsen. Här en annan variant med smak och inspriation från Nordafrika.

500 g nötfärs

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 msk olivolja

1 burk tomater, hela skalade

1 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

1 buljongtärning

1 dl vatten

2 dl blandade bönor, kokta

salt och peppar

8 dl couscous, kokt enligt förpackning

2 msk olivolja

1 msk citron, pressad

2 msk persilja, hackad

Fräs nötfärs, lök och vitlök i olivolja. Köttfärsen kan gärna vara i lite klumpar. Slå på tomater, spiskummin, chilipulver, buljong och vatten. Låt koka cirka 5-7 minuter. Rör om då och då.

Tillsätt bönor och smaka upp med salt och peppar.

Blanda couscous med olivolja, citron och persilja.

Servera med tomater och paprika i grova bitar.

Mer läsning

Annons