Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttgryta med rotsaker och porter

Annons

4 portioner

600 g fransyska eller benfri högrev

100 g bacon

2 gula lökar

3 morötter

2 palsternackor

1 bit rotselleri

smör och rapsolja

1 flaska porteröl (33 cl)

1 1/2 msk konc. kalvfond

4 hela kryddnejlikor

2-3 kvistar timjan

1 lagerblad

4 msk gelé

maizena

sojakulör

persilja

1. Skär köttet i mindre bitar och strimla bacon. Skala och hacka de gula lökarna. Skala och skär morötter, palsternacka och rotselleri i bitar.

2. Bryn köttet med lika delar smör och rapsolja i rymlig gryta. Blanda ner bacon, lök och rotsaker. Fortsätt bryna någon minut. Slå på porteröl och vatten så det precis täcker. Tillsätt kalvfond och kryddor. Sjud grytan under lock i en knapp timme.

3. Red av grytan med maizena, färga lätt med sojakulör och smaka av med gelé och salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera.

Mer läsning

Annons