Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddig björnbärschutney

Annons

2 portioner

Björnbär passar även till matiga rätter. Den här chutneyn är som gjord för vilt eller ost.

500 g björnbär

1 rödlök

3 msk hackad färsk ingefära

knappt 2 dl socker

2 msk dijonsenap

salt

nymalen svart- eller vitpeppar

1 1/2 dl äppelcidervinäger

Skala och skiva rödlöken tunt. Skala och hacka ingefäran.

Häll upp björnbär, lök, ingefära, socker och senap i en rymlig rostfri kastrull. Hetta upp på medelvärme och rör om tills björnbären börjar mosas sönder. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vinägern och låt puttra sakta utan lock i tio minuter. Låt svalna, häll upp i väl rengjord glasburk och sätt på lock genast.

Servera till ostbricka eller viltstek.

Mer läsning

Annons