Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalitetsvurre och blomkålsmos med gorgonzola

4 portioner.
4 korvar av god kvalité, köp gärna i saluhall eller liknande
1 stort blomkålshuvud
2 dl vispgrädde
50 g gorgonzola
1 citron
dijonsenap
salt
nymalen vitpeppar
färsk rosmarin

Annons
Klassikern korv med mos på nytt sätt. Kvalitetsvurre med blomkålsmos. Kan även varieras med broccoli.

En lyxigare variant på korv med mos.

Skär eller bryt blomkålen i buketter. Skiva stocken tunt. Värm grädden i en tjockbottnad kastrull. Lägg i blomkålen och stormkoka under lock i 5-10 minuter. Rör emellanåt så att det inte bränner fast i botten.

Ta av locket och koka tills nästan all vätska försvunnit. Vispa ihop med elvisp eller mixerstav och rör ner gorgonzola och rivet citronskal. Smaka av med citronsaft, senap, salt och peppar.

Stek eller grilla korven ganska hårt tillsammans med några rosmarinkvistar. Servera blomkålsmoset till, samt en grönsallad.

TIPS: Variera moset med broccoli och västerbottenost i stället. Supergott, det också.

Mer läsning

Annons