Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med pasta, getost och basilika

Annons

4 portioner

4 kycklingfiléer, stekta

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor, skivade

100g zucchini, halvmånar

1 röd paprika, grova bitar

1 gul paprika, grova bitar

1 rödlök, klyftor

10 cocktailtomater, halverade

300 g fusilipasta, kokt och kyld

10 blad basilika, strimlade

salt och peppar

200 g getost, grova bitar

Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i smör. Lägg sedan in dem i ugn på 150 grader cirka 15 minuter, eller tills köttsaften är klar. Innertemperaturen ska då vara cirka 65-70 grader. Låt sedan kycklingen vila i aluminiumfolie eller smörpapper 5 minuter innan den skivas upp och serveras.

Fräs vitlök, zucchini, paprika och rödlök i olivolja ett par minuter. Slå på krossade tomater och låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda med cocktailtomater och pasta. Låt allt bli varmt och tillsätt basilika och getost. Servera med ett gott bröd.

Mer läsning

Annons