Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyckling med ris och sötsur sås

Annons

4 portioner

4 kycklingfiléer, stekta

2 msk rapsolja

100 g vitkål, strimlad

100 g purjolök, strimlad

100 g broccoli, små buketter

1 msk rapsolja

50 g vattenkastanjer, skivade (på burk)

50 g bambuskott, skivade (på burk)

2 tsk sesamolja

2 msk ljus soja

2 msk sweetchilisås

4 port jasminris, kokt

Stek kycklingfiléerna gyllenbruna i smör. Lägg sedan in dem i ugn på 150 grader cirka 15 minuter, eller tills köttsaften är klar. Innertemperaturen ska då vara cirka 65-70 grader. Låt sedan kycklingen vila i aluminiumfolie eller smörpapper 5 minuter innan den skivas upp och serveras.

Strimla kycklingfiléerna. Stek eller woka vitkål, purjo och broccoli i rapsolja. Pannan ska vara ordentligt het. När det börjar ta färg tillsätt bambu och vattenkastanjer. Smaksätt med sesamolja, soja och sweetchili. Servera med jasminris och sötsur sås.

Sötsur sås

1 1/2 dl ananasjuice

1 msk maizena

2 msk soja

3 msk tomatketchup

1 msk vitvinsvinäger

1 msk flytande honung

Blanda ananasjuice, maizena, soja, ketchup, vinäger och honung i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Koka en minut. Servera ljummen.

Mer läsning

Annons