Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingbröst med tomat- och färskoströra, persiljegrön couscous

Annons

4 portioner

4 kycklingbröst (100- 150g/styck)

1- 2 msk raps- eller olivolja

½- 1 msk kinesisk soja

salt, peppar

Färskoströra:

120g naturell färskost

2- 3 msk soltorkade tomater i olja

ev salt och peppar

Grön couscous:

3 dl couscousgryn

1 finhackad gul lök

½ msk olja

6 dl utspädd grönsaksbuljong

½ dl finhackad bladpersilja

Tina kycklingbrösten. Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka de soltorkade tomaterna och rör ihop dem med färskosten och kryddor.

Pensla kycklingbrösten med en blandning av olja och soja.

Bryn dem på bägge sidor i het panna eller ugn. Skär upp en ficka och fyll den med oströran. Salta och peppra lite på kycklingen.

Skala och finhacka en lök. Låt den fräsa mjuk i en gryta med lite olja. Tillsätt couscousgrynen och rör om. Häll på kokande buljong och låt det hela stå och dra cirka fem minuter.

Sätt under tiden in kycklingen i ugn. Använd gärna termometer för bästa resultat. Låt kycklingen gå till 72 grader. Strö rikligt med persilja i couscousen. Lägg den på heta tallrikar.

Skär kycklingbröstet i breda skivor som läggs ovanpå det gröna.

Garnera gärna med färska ärtskott eller annat grönt.

Kommentar: Färskoströran är mycket god som smörgåspålägg.

Mer läsning

Annons