Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingsallad med rostad mandel och chili-limedressing

Annons

2 portioner

Färdiggrillad kyckling är snabb smalmat om man tar bort skinnet. Perfekt i en mättande sallad.

1/2 grillad kyckling utan skinn

4 skivor parmaskinka eller liknande

10 mandlar

1 rödlök

1 orange paprika

1 näve sockerärter

1 påse färsk spenat

1 lime

1 tsk chiliflakes

2 msk hackad gräslök

1-2 msk olivolja

salt

vatten

Dela det grillade kycklingköttet i mindre bitar. Riv skinkan i bitar. Rosta mandeln i torr stekpanna tills den får färg och börjar dofta.

Skala och skiva rödlöken tunt i "båtar". Kärna ur och skär paprikan i bitar. Strimla sockerärterna på längden. Blanda alltsammans (även kycklingköttet) med spenaten.

Tvätta och riv skalet på limen. Blanda med chiliflakes, gräslök, limesaften och lite salt. Tillsätt olivoljan under omrörning. Späd med vatten om du vill ha mer dressing.

Strö över mandlarna.

Mer läsning

Annons