Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammburgare med tahinidressing

4 portioner, 25 minuterLamm är som gjort för burgare eftersom det är lite fetare än vanlig färs. Med mycket örter och tillbehör blir det en riktigt maffig måltid.

Annons

500 g lammfärs

2 vitlöksklyftor

flingsalt

2 msk hackad persilja

2 msk hackad mynta

2 tsk malen spiskummin

nymalen svartpeppar

1/2 tsk cayennepeppar

1/2 tsk kanel

olivolja

Dressing:

2 msk tahini (sesampasta)

1/2 citron, saften

4 msk olivolja

ev. lite vatten

Tillbehör:

pitabröd

rödlök

ev. feferoni

tomat

Hacka vitlöken fint. Strö över lite salt och mosa med knivbladet tills du får en krämig massa. Blanda med lammfärs, persilja, mynta och samtliga torra kryddor. Forma till fyra biffar och gör en grop i mitten på varje.

Rör ut tahini med citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Tillsätt eventuellt lite vatten för en slätare konsistens.

Värm pitabröden och skär bort toppen.

Pensla burgarna med olja och stek dem cirka 2-3 minuter per sida, beroende på hur genomstekt du vill ha köttet.

Servera burgarna i bröden med tahinidressing, rödlök, tomat och gärna inlagd feferoni.

Mer läsning

Annons