Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammfärsfyllda auberginer med fetaost

4 portioner, 45 min
Här får auberginerna agera både kokkärl och käk. Praktiskt sätt att laga allt på en gång.
4 medelstora auberginer
salt
1 gul lök, finhackad
olivolja
500 g lammfärs
2-3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1/2-1 tsk sambal oelek
1 kruka färsk basilika, strimlad
svartpeppar
150 g fetaost, tärnad
8-12 cocktailtomater
färska örter

Annons

Värm grillen i ugnen till 225 grader. Halvera auberginerna, salta och låt dra en stund. Skölj av och ställ in i ugnen tills de blir mjuka, cirka 20 minuter. Gröp ur mitten med hjälp av en vass kniv och sked. Tärna det urgröpta köttet.

Hacka löken fint och bryn i olivolja i en stekpanna tillsammans med det urgröpta aubergineköttet, lammfärs och vitlök. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek, basilika, salt och peppar. Fyll auberginerna, strö över feta och toppa med några tomater.

Grädda i 200 grader. När fetaosten smält och fått lite färg, efter cirka 10-15 min, är det klart. Dekorera med färska örter och servera omgående.

Mer läsning

Annons