Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammracks med anchochili, apelsinsky och grillade körsbärstomater

Annons

4 portioner

1 kg lammracks

1 anchochili

skal från 1/2 apelsin

skal från 1/4 citron

några kvistar timjan

ruccolasallad

salt

svartpeppar

Timjansgräddsky

3 msk hackad timjan

1/4 anchochili, blötlagd

1 dl grädde

1 dl mjölk

salt

Apelsinsky

saft från 1 apelsin

stekskyn från lammracksen

1 tsk honung

salt

peppar

Putsa köttbitarna från senor och fett. Finhacka anchochilin, vitlöken och citrusskalen och lägg ett generöst lager av blandningen på köttet. Bryn köttet i lite olivolja och lägg sedan i en ugnsfast form. Ställ i ugnen på 150 grader i ungefär 15 minuter tills köttemperaturen är 55 grader. Ta ut och låt köttet vila i 20 minuter innan det skärs upp. Pressa en apelsin i formen som köttet stekt i och koka ur alla köttsafter. Tillsätt 1 tsk honung, smaka av och salta. Koka ner skyn tills den tjocknar.

Koka mjölk och grädde tillsammans med anchochili och timjan i 15 minuter. Sila av och tillsätt citronsaft. Smaka av och salta. Vispa såsen hårt med handmixer innan servering så den blir lätt och luftig.

Lägg lite ruccolasallad på en tallrik och placera köttet på salladen. Ringla lite apelsinsky på köttet och den luftiga timjansgrädden runt. Servera med grillade körsbärstomater.

Grillade körsbärstomater

1/2 kg körsbärstomater

3 msk olivolja

salt

peppar

Lägg tomaterna i ugnsfastform och ringa olivolja över. Salta och ställ i ugnen på 150 grader i 1 timme.

Mer läsning

Annons