Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammtagine med katrinplommon

Annons

8 portioner

3 msk olivolja

1 stor riven lök

2 hackade vitlöksklyftor

900 g lammkött skuret i stora bitar

Ettt litet knippe finhackad persilja.

2 tsk färskmald svartpeppar, och lite salt

1 tsk mald ingefära

1/2 tsk stött saffran

400 g katrinplommon

2 tsk mald kanel

2 msk honung

rostad mandel

Blanda oljan, löken, vitlöken, köttet, persiljan, pepparn och resten av kryddorna i en gryta. Tillsätt vatten, så att det precis täcker ingredienserna. Lägg på locket och låt sjuda på låg värme i en timme.

Tillsätt kanel, salt, honung och plommon och låt sjuda i 30 minuter.

Garnera med mandlar och servera.

Mer läsning

Annons