Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limekryddad kycklingwok med frukt och grönsaker

Annons

4 portioner

500 g benfritt kycklingkött

1 msk soja

1 1/2 msk rapsolja till marinaden

1 tsk röd thailändsk curry

1 stånd färsk broccoli

1 röd paprika

1 grön paprika

3-4 skivor ananas

2 limefrukter

1 msk matolja

1/2 tsk sambal oelek

2 1/2 dl kycklingbuljong, tärning eller fond

maizena

1. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Tänk alltid på hygienen när du arbetar med rå kyckling. Tvätta händer och redskap noga efteråt.

2. Lägg köttet i en skål. Gör en marinad av soja, rapsolja och röd thailändsk curry. Vänd runt köttet i marinaden och låt allt dra några minuter.

3. Skär paprika, broccoli och ananas i bitar. Limefrukterna delas i klyftor.

4. Koka upp vatten till såsen. Tillsätt kycklingbuljong, en halv tärning eller en knapp matsked fond, och spetsa med sambal oelek.

5. Hetta upp wok- eller stekpanna. Slå i lite olja och stek grönsakerna. Ett par minuter brukar vara lagom. Lägg över i kastrull eller bunke allteftersom. Men lägg inte på lock eller folie - då blir grönsakerna alltför mjuka. Avsluta med köttet som behöver ungefär tre till fyra minuter beroende på bitarnas storlek och hettan i panna.

Blanda ihop allt och hetta upp i panna eller kastrull. Slå på den förberedda såsen. Rör ut maizena i lite vatten. Slå blandningen i kokande vätska och låt koka upp på nytt, men just inte mer så grönsakerna blir för mjuka. Serveras med osaltat ris.

Mer läsning

Annons