Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marockanskt köttbullsspett med halloumi och merguez

4 portioner, 45 min
Ett spett med mycket smak. Jag har kommit på att om man steker köttbullarna lite innan så fastnar de inte lika lätt på gallret.

Annons

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

2 ägg

500 g lammfärs

2 vitlöksklyftor, rivna

1/2 dl hackad persilja

ca 1 dl hackad färsk mynta

2 tsk malen spiskummin

2 tsk paprikapulver

1/2 tsk kryddpeppar

1/2 tsk cayennepeppar

1/2 tsk malen kardemumma

1/4 tsk malda nejlikor

1 tsk kanel

salt

nymalen svartpeppar

olivolja

2 merguezkorvar eller annan lammkorv

1 halloumiost

ev. valfria grönsaker

Servera till:

yoghurt blandat med mynta

isbergssallad

tomater

pitabröd

Blanda ströbröd, mjölk och ägg. Låt stå och svälla en stund.

Häll upp i en bunke med lammfärsen. Tillsätt vitlök, färska örter och alla övriga kryddor (mängden varierar efter smak) och blanda väl.

Fukta händerna och forma köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och provstek en köttbulle för att testa kryddningen. Smaka av. Stek sedan resten lite lätt i omgångar tills de är halvfärdiga.

Skär korvarna i mindre bitar och tärna halloumin. Varva köttbullar, korv och halloumi på spetten, tillsätt eventuellt grönsaker.

Servera med myntayoghurt, isbergssallad, tomater och pitabröd.

Mer läsning

Annons