Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matig italiensk kycklingsoppa

Annons

4 portioner

3 l vatten

3 grönsaksbuljongtärningar

2 kycklingbuljongtärningar

4 kycklingfiléer

3 morötter

1 stor purjolök

3 dl majs, fryst

3 dl frusna gröna ärtor

2 1/2 dl Risoni (pasta som ser ut som riskorn)

Hackad persilja eller hackad dragon eventuellt salt och peppar.

Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en stor kastrull.

Skala och strimla morötterna, skölj och strimla purjolöken.

Putsa kycklingfiléerna och tärna dem i små bitar.

Blanchera (koka upp kycklingköttet i en liten kastrull.) Skölj sedan av köttet i kallt vatten.

Lägg i risonin och kycklingköttet i vattnet och låt koka i ca 5 minuter och lägg i morötterna. Koka i 11 minuter, lägg därefter i purjolök, ärter och majs. Låt koka upp.

Lägg i hackad persilja och eller dragon och servera med ett gott bröd till.

Mer läsning

Annons