Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melon med fruktsallad

Annons

4 portioner

4 små honungsmeloner

2 äpplen

1 banan

1 klase blå vindruvor

12 jordgubbar

Till sockerlagen:

1 dl vatten

1 dl strösocker

2 stjärnanis

Koka upp vatten och socker. Se till att sockret löser sig helt. Plocka ut de små fröna ur vingarna på stjärnanis. Krossa fröna i mortel och lägg krosset i lagen. Låt lagen kallna med de krossade fröna. Sila lagen före servering.

Dela melonerna. Ta även bort en bit undertill så de står stadigt. Skeda ur kärnhusen och skär ut små kulor av fruktköttet med hjälp av ett kuljärn.

Skala och dela äpple, banan och vindruvor i mindre bitar. Blanda bitarna med melonkulor och jordgubbar. Slå den silade lagen över. Låt stå kallt någon timme. Fördela fruktsalladen i melonerna och garnera med physalis och citronmeliss. Serveras med eller utan vispad grädde.

Mer läsning

Annons