Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pannbiff med löksky

Annons

4 portioner

600 g köttfärs eller blandfärs

1 gul lök, riven

1 ägg

3/4 dl ströbröd

1 dl mjölk

1 nypa muskotnöt, malen

salt och peppar

Löksky:

2 gula lökar, skivade

2 msk smör

2 tsk socker

1 msk vetemjöl

3 dl vatten

1 tärning mörk oxbuljong

salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.

Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.

Skala och skiva löken och bryn i stekpanna eller kastrull. Tillsätt sockret mot slutet och låt det karamelliseras lätt. Pudra över mjölet, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka ihop en stund och smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt potatis och saltgurka.

Mer läsning

Annons