Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pasta med aromatisk köttfärs

Annons

4 portioner

500 g färsk pasta

500 g blandfärs 30/70

2 msk olivolja

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 msk basilikapesto

1 tsk rosmarin

1 tsk oregano

2 dl rödvin eller buljong

salt och svartpeppar

Till servering:

150 g champinjoner

färskriven parmesanost

1.

Skala och hacka den gula löken fint. Bryn lök och köttfärs med olivolja i stekpanna. När färsen börja smula sig tillsätts tomatpuré och basilikapesto. Pressa i vitlök och smula över örtkryddor. Slå på rödvin eller buljong. Rör om.

2.

Sänk värmen och låt köttfärsröran sjuda ihop utan lock till dess den blir ganska torr i konsistensen. Koka pastan.

3.

Smaka av köttfärsröran med salt och svartpeppar. Servera nykokt pasta, parmesanost och lättstekt svamp till. Rester av köttfärsröran kan användas till varma mackor eller rullas in i pannkakor och ostgratineras.

Mer läsning

Annons