Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pulled Poulet"

Fransk kycklinggryta
4-6 portioner, 90 minuter
Alla pratar om "pulled pork", men jag valde att hitta på en snabbare variant på kyckling och lät den få lite franska influenser.

Annons

ca 900 g kycklinglårfilé

smör

olivolja

3 morötter

250 g valfri svamp

20 smålökar

1 gul lök, hackad

4 vitlöksklyftor, tunt skivade

140 g bacon, strimlad

ca 5 dl rött vin

ca 5 dl oxbuljong (så att det täcker)

2 lagerblad

1 msk grovskuren salvia alt 1 tsk torkad

2 msk hackad färsk timjan alternativt 2 tsk torkad

salt

nymalen peppar

1 dl kalamataoliver

1 knippa bladpersilja, finskuren

Bryn kycklingen i omgångar i smör och olja i en stekgryta. Ta upp och lägg åt sidan.

Skala och skär morötterna i grova bitar. Dela svampen om den är stor. Lägg smålökarna i hett vatten.

Bryn gul lök, vitlök, bacon, morötter och svamp i stekgrytan. Häll tillbaka kycklingen.

Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt lagerblad, salvia, timjan, salt och peppar. Låt puttra under lock på svag värme tills köttet börjar falla samman, cirka 1 timme. Späd med vatten om det blir torrt. Skala smålökarna under tiden och tillsätt efter 30 minuter tillsammans med oliverna.

Fiska upp kycklingbitarna och dra isär köttet med en gaffel. Häll tillbaka i grytan och låt puttra ytterligare 10-15 minuter. Strö över persilja.

Servera med surdegsbröd, ris eller kokt potatis.

Mer läsning

Annons