Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosmarindoftande lammburgare med fetaostkräm

Annons
Ett bra sätt att variera sig är att göra hamburgare på lammfärs. Här får den sällskap av fetaostkräm och medelhavssmaker.

4 portioner:

400 g lammfärs

1-2 vitlöksklyftor

1 msk hackad färsk rosmarin

salt

nymalen svartpeppar

1 tsk rosépeppar (kan uteslutas)

1 citron, rivet skal

olivolja

Fetaostkräm:

100 g fetaost

1 dl crème fraiche

1 tsk hackad färsk rosmarin

1 msk hackad färsk mynta

1 citron, rivet skal

1 tsk flytande honung

Till servering:

valfritt bröd

rucola

tomat, skivad

rödlöksringar

feferoni

Gör så här:

Blanda färs, pressad vitlök, rosmarin, salt, peppar, rosépeppar (hoppa över om du inte gillar det) och rivet citronskal. Låt stå medan du gör fetaostkrämen.

Mixa feta, crème fraiche, rosmarin, mynta, rivet citronskal och honung. Smaka av.

Forma fyra burgare av färsblandningen. Hetta upp en grill- eller stekpanna. Pensla burgarna med olivolja och stek dem ett par minuter på varje sida. De får gärna vara lite lätt rosa inuti om du gillar det.

Värm eller rosta brödet under tiden. Fyll med rucola, skivade tomater, burgare, rödlöksringar och feferoni. Toppa med fetaostkrämen.

Lite honung i fetaostkrämen passar fint.

Mer läsning

Annons