Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rostade kycklinglår med olivtomater och feta

4 portioner, 50 min
Smart allt-i-ett-lösning. För en matigare rätt kan du slänga med några potatisar och/eller andra rotfrukter i formen.

Annons

olivolja

500 g tomater i blandade färger, i klyftor

1 dl svarta urkärnade oliver

1 knippa färsklök, i klyftor

2 msk repad färsk timjan

flingsalt

nymalen svartpeppar

150 g feta

färsk mynta

8 kycklinglår med skinn och ben

Blanda kyckling, en skvätt olivolja, tomater, oliver, lök och timjan i en bunke. Krydda med salt och peppar och blanda runt. Sprid ut alltsammans i en långpanna eller ugnsfast form. Se till att skinnsidan på kycklingen ligger uppåt. Stek i 200 grader tills innertemperaturen (termometern får inte röra vid benet) blir 72 grader, cirka 35-40 minuter. Smula över fetaosten när det är ungefär 15 minuter kvar av tiden.

Strö över myntablad och servera.

Mer läsning

Annons