Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sallad med saltkött och senap

Annons

4 portioner

400 g saltkött, skivat

200 g vaxbönor

salt

200 g morötter, gul och orange, i stavar

1 msk smör

800 g färskpotatis, kokt

senapsört

100 g färsk bladspenat

1 knippe gräslök, skuren

80 g valnötter

Dressing:

1 msk klassisk svensk senap

1 msk rödvinsvinäger

2 msk vatten

salt och vitpeppar

Förväll bönorna i kokande saltat vatten och spola i kallt vatten. Blanchera morötterna lätt i vatten och smör. Låt svalna. Dela de stora potatisarna i bitar. Blanda ingredienserna till dressingen.

Bottna ett fat eller portionstallrik med spenat, rotsaker och bönor. Lägg på köttet och toppa med senapört, gräslök och nötter.

Bild: ARNE ADLER

Mer läsning

Annons