Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Salpicão

(Brasiliansk kycklingsallad)4 portioner, 20 minKrämig brasiliansk rätt som jag har valt att servera som små salladspaket.

Annons

1 stort grönt äpple

1 stort rött äpple

1-2 lime

1 liten burk ananas (alt 1-2 dl fintärnad färsk)

1 dl russin

2 msk hackad mynta

1 salladslök, strimlad

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche eller gräddfil

salt

nymalen svartpeppar

isbergssallad (eller andra krispiga salladsblad)

1/2 grillad kyckling

Finfördela kycklingköttet.

Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Pressa över en lime och blanda.

Låt ananasen rinna av (om du inte använder färsk) och tärna fint.

Blanda kyckling, äpple, ananas, russin, mynta och salladslök i en bunke. Tillsätt majonnäs och crème fraiche. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar och eventuellt extra lime.

Fördela på salladsblad, rulla ihop och servera. (TT)

Mer läsning

Annons