Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Småfranska

Annons

0 portioner

20 stycken

1,7 liter (8½ hg vetemjöl)

1 tsk salt

2 tsk socker

½- 1 msk margarin

50 g jäst

2 ½ dl vatten

2 ½ dl mjölk

Smula sönder jästen i degbunken.

Smält margarinet och häll i mjölken och låt den bli 37 grader. Häll mjölken över jästen och rör så att den blir löst. Tillsätt socker, salt och till sist mjölet. Tag inte allt mjöl på en gång (jag brukar minska på mjölet). Arbeta ihop degen väl.

Tag upp den på bakbordet. Rulla ut degen i längder. Dela dessa i 20 bitar och forma dem till runda bullar. Jäs dem på plåt till knappt dubbel storlek.

Grädda dem ljusgula i 250 grader.

Mer läsning

Annons