Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smoky bacon cheese-burger

4 portioner, 20 minuterBurgare modell extra allt. Använd helst en riktigt rökig bbq-sås.

Annons

cirka 500 g nötfärs (ej mager)

1/2 dl bbq-sås med hickorysmak

salt (ej flingsalt)

nymalen svartpeppar

70 g bacon

8 skivor smakrik ost

Dressing:

1 1/2 dl majonnäs

1/2-1 tsk chipotlepaste (finns i tacohyllan)

1/2 tsk liquid smoke

Tillbehör:

hamburgerbröd

salladsblad

lök

inlagd gurka

tomatskivor

Blanda färs, bbq-sås, salt och peppar. Forma till fyra biffar och gör en grop i mitten. Låt vila i kylen medan du förbereder resten.

Knaperstek baconet, låt rinna det av på hushållspapper, men spara fettet i pannan.

Rör ut majonnäsen med chipotle och liquid smoke. Smaka eventuellt av med lite salt.

Värm bröden.

Stek burgarna ett par minuter på varje sida, beroende på hur genomstekt du vill ha köttet. Lägg på ostskivorna mot slutet.

Fyll bröden med sallad, lägg på burgarna och bred en klick dressing på varje. Toppa med bacon, gurka, lök och tomat. Servera genast.

Mer läsning

Annons