Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarköttbullar med persilja

Annons

För 4 personer (cirka 30 köttbullar)

500 g blandfärs, gärna 50/50

0,75 dl ljust ströbröd (veteströbröd)

2 äggvitor

0,75 dl torrt vitt vin

1 msk konc. kalvfond

1 dl hackad persilja

salt och vitpeppar

smör och rapsolja till stekning

Till servering:

2 msk hackad persilja

1. Blanda ströbröd med vitt vin, äggvitor och kalvfond. Tillsätt köttfärs och hackad persilja. Salta och peppra lätt och arbeta köttfärssmeten slät och smidig.

2. Rulla små köttbullar med lätt fuktade händer. Stek köttbullarna i lika delar smör och rapsolja i en inte alltför het panna. De ska helst förbli ganska ljusa.

3. Köttbullarna läggs upp i skål och garneras med ett par matskedar hackad persilja som droppas över. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons