Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sötsurt fläsk på kantonesiskt vis

Annons

4 portioner

400 g benfri kotlettrad

1 paprika

1 gul lök

1 knippe sticklök

2-3 tomater

1 tsk socker

1 msk soja

rapsolja

Till såsen:

3 dl vatten

1 tsk koncentrerad kycklingfond

1 msk sherry (kan uteslutas)

1 msk soja

1 msk vinäger

1 msk socker

salt och peppar

maizena + vatten till redning

1.

Putsa bort den feta kappan och skär köttet i mindre bitar. Blanda soja och socker och slå det över köttet. Skär även paprika, lök, sticklök och tomater i bitar och lägg i en skål för sig.

2.

Koka upp vatten och tillsätt kycklingfond, sherry, soja, vinäger och socker. Lös ett par matskedar maizena i lika mycket vatten och red av till simmig sås. Sjud sakta i minst fem minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger eller socker beroende på hur stark man vill ha såsen.

3.

Hetta upp en wok- eller stekpanna. Stek köttet med marinad och allt under omrörning i rapsolja. Efter en stund tillsätts även grönsakerna och allt får steka ytterligare ett par minuter.

4.

Avsluta med att slå den förberedda såsen över kött och grönsaker. Lägg upp och servera ris till.

Mer läsning

Annons