Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spansk korv- och kikärtsgryta

Annons

4 portioner

1 burk kikärter

4 chorizos, eller annan kryddstark korv

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 dl vatten

1/2 msk koncentrerad kalvfond

2 msk tomatpuré

1 tsk paprikapulver

salt och svartpeppar

Skala och hacka löken. Fräs hacket med olivolja i kastrull. Lyft upp löken med hålslev.

Skär korven i bitar. Bryn bitarna i samma olja som löken. När korven fått lite färg pressas vitlöken över och den gula löken läggs tillbaka i kastrullen.

Slå i en burk avrunna kikärter, vatten och kalvfond. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Låt grytan sjuda utan lock några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons