Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stekt ankbröst med dragonbräserad savoykål

Ankbröst är lättlagad kalasmat med höstkänsla. Savoykål är årstidens snyggaste grönsak och passar fint till.

Annons

4 portioner, 30 min

2 ankbröst

salt

nymalen svartpeppar

smör

Kål:

300 g savoykål, delad i bitar

cirka 50 g smör

4 schalottenlökar, finhackade

1 msk grovhackad färsk dragon + dekor

1 dl vitt vin

2 tsk dijonsenap

1 1/2 dl grädde

Torka av ankbrösten. Snitta skinnet med vass kniv. Salta och peppra. Stek brösten lätt i lite smör på medelvärme med skinnsidan nedåt tills innertemperaturen når 61-62 grader. Sänk värmen på slutet. Svep in lite luftigt i aluminiumfolie och låt vila i 10 min.

Gör kålen under tiden: koka savoykålen i lättsaltat vatten i ca 2 min. Lägg över i iskallt vatten.

Smält drygt hälften av smöret i en kastrull. Tillsätt avrunnen savoykål, schalottenlök och dragon, låt puttra i 10 min. Rör om då och då. Tillsätt vin, senap och grädde och låt koka ihop. Avsluta med resten av smöret. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp savoykålen på varma tallrikar. Skiva ankbrösten lite snyggt på sniskan och fördela ovanpå. Dekorera med extra dragon och servera med pressad potatis.

Mer läsning

Annons