Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabbouleh med limekyckling

Annons

4 portioner

600 g kycklingfilé

2-3 msk vetemjöl

2 limefrukter

salt och vitpeppar

rapsolja till stekning

Till tabboulehsalladen:

2 dl bulgur

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

4 dl vatten

1 msk koncentrerad kycklingfond

1 röd paprika

1 röd lök

2-3 tomater

1 knippe persilja

1 msk hackad färsk mynta

3 msk tomatjuice

1 limefrukt

salt, gärna havssalt

1. Koka upp vatten till bulgursalladen. Tillsätt olivolja, pressad vitlök och kycklingfond. Lägg i bulgurgrynen och sjud dem sakta under lock i 10 minuter. Därefter får kastrullen stå vid sidan av spisen ytterligare 10 minuter.

2. Hacka paprika, lök, tomater, persilja och mynta. När bulgurgrynen är färdiga blandas de med grönsaker och kryddor. Allt smakas av med tomatjuice, limesaft, salt och eventuellt lite extra olivolja.

3. Dela kycklingfiléerna på längden. Tvätta och riv skalet från limefrukter och blanda med vetemjöl i plastpåse. Lägg i kycklingen och ruska om så mjölet sätter sig som panering.

4. Stek kycklingen i rapsolja. Salta och peppra i pannan. Vänd bitarna ungefär en gång i minuten till dess de har färg runt om. Efterstek 5-6 minuter på låg värme under lock.

Mer läsning

Annons