Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tacogratäng Ranchero

Variera tacokvällen med en gratäng. Smidig och god allt-i-ett-lösning. Du kan byta ut kryddorna mot färdig taco- eller fajitaskrydda.

Annons

4 portioner, 35 min

olivolja

400 g nötfärs

2 tsk paprikapulver

2 tsk spiskummin

1 tsk chilipulver

1 tsk kanel

1 tsk oregano

tabasco efter smak

2 dl öl

200 g philadelphiaost

2 dl crème fraiche

1/2-1 påse tacochips eller nachos

2 dl tacosalsa

1 gul paprika, fint tärnad

1 burk majs

1 burk svarta bönor

2 msk inlagd jalapeño

2 dl riven ost

färsk koriander

1 gul lök, finhackad

Mjukstek löken glansig och genomskinlig i olja i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt den brynas. Tillsätt samtliga kryddor och öl. Låt puttra i fem minuter eller tills nästan all vätska kokat in.

Blanda philadelphia och crème fraiche.

Varva philadelphiakrämen med köttfärsröra, tacochips, salsa, paprika, avrunnen majs, bönor och jalapeño i en gratängform. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader i 15 min eller tills ytan fått fin färg. Garnera med grovhackad koriander.

Mer läsning

Annons