Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tagliata di manzo

(Strimlat nötkött)
4 portioner, 15 minuter
Enklare än så här kan det knappast bli. Rena, härliga smaker - precis som italiensk mat ska vara när den är som bäst.

Annons

4 msk olivolja

cirka 2 msk hackad rosmarin

3 hela svartpepparkorn

3 vitlöksklyftor, tunt skivade

flingsalt

nymalen svartpeppar

rucola

parmesan

700 g entrecôte av god kvalité (biff eller bit)

Lägg köttet i en bunke. Blanda olivolja, rosmarin, svartpepparkorn och vitlök. Häll marinaden över köttet, gnid in den ordentligt och låt det ligga och dra i minst 10 minuter.

Hetta upp en stor stekpanna så att den blir riktigt het. Bryn köttet runt om, i omgångar om du använder biffar, tiden beror på hur rött du vill ha det. Salta och peppra mot slutet.

Lägg upp köttet på en skärbräda, skär i strimlor och slå över stekskyn. Ta bort eventuellt bränd vitlök.

Rucola med flagad parmesan är gott till.

Mer läsning

Annons