Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandoorikyckling i tunnbrödsrulle

Annons

4 portioner

4 kycklingfiléer

1 1/2 msk tandoorikrydda

1 tsk mald spiskummin

1 msk rapsolja

4 mjuka tunnbröd

1 huvud romansallad

2 tomater och en halv gurka

1 liten röd lök

1/2 röd paprika

100 g fryst, grön sparris

1. Lägg kycklingfiléerna i en skål och krydda dem med tandoorikrydda och spiskummin. Ringla över olja och vänd runt så att kryddorna fäster på alla sidor. Låt stå och dra 10-15 minuter.

2. Ge sparrisen ett uppkok i lättsaltat vatten. Riv salladen grovt, skär löken i klyftor, tomat och gurka i bitar. Strimla paprikan.

3. Stek kycklingen i medelvarm panna till dess den fått färg. Lägg över på ugnsfast fat och efterstek 10 minuter i 200 graders ugnsvärme.

4. Låt kycklingen svalna något innan den skivas upp. Lägg ut lite sallad på bröden, fördela övriga grönsaker ovanpå och avsluta med kycklingkött. Vik in botten och rulla ihop. Serveras med yoghurt, naturell eller smaksatt med äpple och kanel som dressing.

Mer läsning

Annons