Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tian – provensalsk grönsakslåda

Annons

4 portioner

300 g squash

2 gula lökar

3 stora vitlöksklyftor

1 röd paprika

olivolja

1 burk krossade tomater, 400 g

1 msk herbes de Provence (franska örter)

salt

nymalen peppar

5 ägg

1 ½ msk dijonsenap

1 ½ dl nyriven parmesanost

1 dl hackad färsk basilika

1 dl hackad persilja

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Skiva squashen och skär skivorna mitt itu, som halvmånar. Förväll i lättsaltat vatten 23 minuter. Ta upp skivorna och låt dem rinna av.

Hacka lök och vitlök och skär paprikan i små tärningar. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomaterna och örtkryddan och koka såsen utan lock tills vätskan kokat in och tomatsåsen är tjock, cirka 10 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar och låt såsen svalna.

Vispa upp äggen och blanda i senap, ost och färska örter. Blanda ner tomatröran i äggvispet och vänd sist ner squashen.

Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten har stannat och lådan har fin färg, cirka 1 timme.

Tian provensalsk grönsakslåda/

Mer läsning

Annons