Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomat- och salviakryddade kalvfärsjärpar

Annons

4 portioner

Med Karl Johansvampravioli och

rotfrukts- och svampsky

500 g kalvfärs

1/2 dl krossade tomater

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackade

1 ägg

1 1/2 dl mjölk

2 potatisar, kokta

1 msk färsk salvia, hackad

salt och vitpeppar

2 msk smör

2 msk

Ravioli:

150 g vetemjöl

150 g durumvetemjöl

3 ägg

2 msk olivolja

2 msk vatten

1/2 tsk sa

2 schalottenlökar, hackade

100 g färsk Karl Johansvamp, hackad

1 msk smör

salt

1 schalottenlök, hackad

50 g färsk blandsvamp

100 g blandade rotfrukter, i bitar

1 msk smör

2 dl kalvbljong

2 msk ljus maizenaredning

salt och vitpeppar

Blanda ägg och mjölk med tomater, potatis, lök och vitlök. Tillsätt färs och arbeta ihop. Smaka av med salt och peppar och blanda ner salvia. Forma till järpar och stek i smör.

Arbeta ihop vetemjöl, ägg, och olja till en deg. Tillsätt vatten om degen är för hård. Fräs svamp och lök i smör och låt svalna. Kavla ut degen till två tunna plattor och sporra rutor på bottenplattan. Lägg en klick fyllning på varje ruta, lägg på den andra plattan och tryck till kanterna. Sporra ut kuddar och se till att kanterna är väl tillslutna. Lägg kuddarna på mjölat underlag. Koka raviolin i lättsaltat vatten cirka 10 min.

Fräs lök, svamp, och rotfrukter. Spar några frästa svampar till garnityr. Tillsätt fond och vatten och koka upp. Mixa och red med maizena utrörd i vatten. Smaka av med salt och peppar. Koka cirka 3 min.

Mer läsning

Annons