Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tortellinigratäng med salami och basilika

Bussnabb middagsidé för stressade vardagar. Ibland är färdiglösningar fullt tillåtna.

Annons
En tortellinigratäng är kanongod snabbmat för stressade vardagsmiddagar.

4 portioner, 20 min

1 liten gul lök, finhackad

olivolja

75 g salami, i bitar

4 dl färdig ostsås till pasta, t ex Giovanni Rana Parmigiano Reggiano eller Kelda Fyra Ostar

1 kruka färsk basilika

nymalen svartpeppar

lite extra riven ost

cocktailtomater till garnering och servering

500 g tortellini, helst färsk

Koka pastan något kortare tiden än vad det står på förpackningen och låt rinna av.

Mjukfräs löken i lite olivolja utan att den tar färg. Låt salamin fräsa med på slutet. Blanda med den färdiga ostsåsen och värm försiktigt. Rör ner rivna basilikablad och peppar.

Häll upp pastan i smord gratängform. Slå över ostsåsen och toppa med lite extra ost. Gratinera i 225 grader i cirka 10 min eller tills pastan är klar och gratängen fått fin yta.

Garnera med cocktailtomater och basilikablad.

Mer läsning

Annons