Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsstekt kotlettrad med rostad potatis

Annons

6 portioner

2 kg kotlettrad av gris, med ben

4 vitlöksklyftor

4 kvistar färsk rosmarin

1 citron

2 tsk nystötta fänkålsfrön

flingsalt

nymalen peppar

¾ dl olivolja

2 dl vitt vin

ca 1 kg potatis

Tillagnnig:

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka vitlök och barren från två av rosmarinkvistarna. Skala citronen med en potatisskalare och strimla sedan skalet så tunt som möjligt. Blanda vitlök, hackad rosmarin, citronskal, fänkål, salt och peppar.

Gör små snitt runt om i köttet med en spetsig kniv. Tryck in ungefär hälften av fyllningen i hålen. Klappa in resten av kryddblandningen runt om köttet. Lägg de resterande två rosmarinkvistarna ovanpå köttet och knyt fast med bindgarn.

Lägg köttet i en långpanna. Ringla över olivoljan och häll vinet runt omkring köttet. Stek i mitten av ugnen cirka 1 timme och 50 minuter. Ös köttet med jämna mellanrum.

Ta ur köttet och låt det vila under folie cirka 10 minuter. Skär bort bindgarnet och lossa köttet från benet. Skär upp köttet i tunna skivor.

Borsta potatisen ren och skär den i grova bitar. Lägg den runt köttet när cirka 50 minuter att stektiden återstår. Blanda med stekskyn och krydda med salt.

Mer läsning

Annons