Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ugnsstekt kotlettrad med rotfruktsrösti

Annons

6 portioner

ca 1 1/4 kg kotlettrad

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 tsk stött rosmarin eller salvia

Rotfruktsrösti:

4 portioner

2 potatisar

2 morötter

1 palsternacka

cirka 50 g rotselleri

1 gul lök

2 msk smör eller margarin

1/2 tsk salt

2 dl riven ost

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg kotlettraden på ett ugnssäkert fat med den feta sidan upp. Salta och krydda.

Stick in en köttermometer så spetsen kommer mitt i den tjockaste delen. Sätt in i nedre delen av ugnen och stek tills termometern visar 65-70 grader, det tar ungefär 1 1/2 timme.

Gör röstin under tiden.

Skala och grovriv potatis, rotfrukter och lök.

Stek det rivna halvmjukt i lite fett i en ganska stor stekpanna. Rör om då och då. Salta, blanda i hälften av osten och platta till. Stek kakan under lock på svag värme ca 5 min. Vänd den med hjälp av en stor tallrik.

Lägg lite mer fett i pannan och stek andra sidan ca 5 min. Strö över resten av osten så den smälter ner under tiden. Ta upp köttet från fatet. Vispa ur fatet med 5-6 dl vatten och smula ner 1 buljongtärning. Rör ut 3 msk vetemjöl i lite vatten och häll redningen i skyn. Låt koka några min och smaka av med lite grädde.

Mer läsning

Annons