Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varmkorvsgryta med rotfrukter och senapskräm

Annons

4 portioner

300 g varmkorv

1 l vatten + 3 msk koncentrerad kycklingfond

2 lagerblad

5 svartpepparkorn

200 g kålrot i tärningar

100 g palsternacka i slantar

1 stor morot i slantar, 150 g

3 potatisar i klyftor, 200 g

50 g purjolök i grova strimlor

1 tvättad apelsin, rivet skal

3 msk persilja, hackad

Senapskräm:

½ burk Kesella à 250 g

1 msk fransk osötad senap

Koka upp vatten och fond med lagerblad och pepparkorn. Lägg i rotfrukterna och låt sjuda tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Tillsätt purjolöken när fem minuter återstår. Dela korvarna och lägg i dem, apelsinskal och persilja.

Låt allt bli varmt. Rör ihop Kesella och senap och servera till.

Mer läsning

Annons