Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viltburgare med "svampmajo" och picklad rödlök

4 portioner, 45 minuterFärs och enbär går väldigt bra ihop. Precis som vilt och enbär. Det här är med andra ord en klockren kombo.

Annons

10 stötta enbär

400 g viltfärs

1 ägg

1 msk hackad rosmarin

1 msk dijonsenap

salt

nymalen svartpeppar

smör

hamburgerbröd

salladsblad

Burgare:

1 dl torkad eller cirka 200 g färsk svamp

1 vitlöksklyfta, riven

smör

salt

nymalen svartpeppar

2 msk hackad persilja

1 1/2 dl majonnäs

cirka 1 krm chipotlechili

"Svampmajo":

1/2 dl ättiksprit (12%)

1 dl socker

1 1/2 dl vatten

1/2 tsk salt

5 svartpepparkorn

1 lagerblad

2 rödlökar, tunt skivade

Rödlök:

Lägg svampen i blöt i hett vatten om du använder torkad.

Börja sedan med rödlöken. Koka upp ättika, socker och vatten. Tillsätt salt, pepparkorn och lagerblad.

Häll den varma lagen över rödlöken. Låt stå och dra medan du fixar resten.

Krama ur torkad svamp, finhacka den färska svampen och stek sedan med vitlök i smör. Smaksätt med salt, peppar och persilja. Mixa hastigt, tillsätt majonnäs och smaksätt med chipotle.

Blanda viltfärs med enbär, ägg, rosmarin, senap, salt och peppar. Forma till biffar, gör en grop med fingret i mitten på varje och stek i smör i omgångar 3-4 minuter per sida.

Värm bröden. Fyll med sallad, lägg på hamburgare och fyll gropen i biffen med svampmajonnäs och avrunnen picklad rödlök.

Mer läsning

Annons