Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viltrullader med dijonsenapsås

Annons

4 portioner

Dessa rulader kan göras på vilket kött som helst. Om inte vilt skulle finnas är innanlår av nöt en bra del att använda. Det är smaken av blåmögelost och dijonsenap som man är ute efter. Att inte helt och hållet mosa rotfrukterna ger en matig och trevligt rusitk känsla.

500-600 g viltkött, innanlår eller sadel (ganska mört kött)

2 msk dijonsenap

100 g blåmögelost

4 bambugrillspett

2 msk smör

1 morot, skivad

1 gul lök, klyftad

1 buljongtärning

ca 3 dl vatten

2 dl grädde

Skiva köttet ganska tunt och platta ut det lätt med handloven. Bre på dijonsenap och lägg på osten. Rulla ihop och trä upp på spett. Två till tre rulader på varje spett brukar vara lagom. Det ska bli en portion. Fräs tillsammans med lök och morot i stekgryta, eller djup stekpanna, på båda sidor. Slå på vatten och buljongtärning och låt puttra cirka 20 minuter, eller tills köttet känns mört. Fyll eventuellt på med vatten under tiden. Det ska hela tiden vara vatten upp till halva spetten ungefär. När ruladerna är klara lyfts de upp och grädden slås i buljongen. Koka ihop cirka 5 minuter, till en simmig konsistens. Spetten kan sedan varmhållas i såsen.

Mer läsning

Annons