Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinbondens köttgryta

Annons

4 portioner

500 g märgpipa/bog, tärnad 2x2 cm

1 gul lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 msk olivolja

400 g krossad tomat

2 dl rött vin

1 msk mörk oxfond

2 dl vatten

3/4 tsk salt

1 tsk torkad oregano

svartpeppar

250 g kokta borlottibönor (1 burk), avrunna

1 dl svarta oliver med kärna

3 dl ris, långkornigt

Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt tomat, vin, fond, vatten och kryddor. Koka upp och tillsätt köttet i omgångar. Sjud under lock ca 1 1/2 timme tills köttet är mört.

Tillsätt bönor och oliver mot slutet, så de blir varma.

Servera med kokt ris och sallad.

Mer läsning

Annons