Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vitlöksmarinerade kycklinglår med skördesalsa

4 portioner, 30 min + marinering
En enkel rätt som passar fint så här i skördetider. Lägg kycklingen i marinad över natten eller innan du går till jobbet på morgonen.

Annons

1 dl olivolja + 3 msk

3 msk sherryvinäger alt. äppelcidervinäger

4 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 tsk rökt paprikapulver

1/2 lime

4 tomater, tärnade

1/2 gurka, skalad, urkärnad och tärnad

1 liten zucchini, tärnad

1/2 orange eller gul paprika, tärnad

1 röd chili, urkärnad och finhackad

1 knippa gräslök, finskuren

750 g kycklinglårfilé, utan ben

Lägg kycklingen i en stor ziplock-påse eller dubbla, stora plastpåsar. Tillsätt 1 deciliter olivolja, 1 matsked vinäger, vitlök, salt, peppar och paprikapulver. Gnid in blandningen ordentligt i köttet. Låt stå i kylen i minst 2 timmar (eller över natten).

Rör ihop 3 matskedar olivolja, 2 matskedar vinäger, pressad lime och salt och peppar. Tillsätt tomater, gurka, zucchini, paprika, chili och gräslök. Låt stå och samla smak i rumstemperatur medan du tillagar kycklingen.

Ta upp kycklingen från marinaden och torka av den ordentligt. Salta lätt och grilla eller stek tills den är helt genomstekt, cirka 6-8 minuter per sida. Använder du stekpanna kan du behöva steka filéerna i omgångar, det får inte bli för trångt i pannan - då kallnar den.

Servera med salsan och pitabröd eller ris.

Mer läsning

Annons